4 cărți ce ar putea să îți placă

Ai peste 16 ani și cititul este pentru tine o bucurie, fie că citești zilnic sau din când în când?

Hai să îți împărtășesc gândurile mele, despre câteva lecturi ce s-ar putea să te fascineze. 😉

Pe lista de obiective pentru 2017, scrisă la începutul anului, mi-am trecut o serie de obiceiuri noi de implementat, printre care și lectura zilnică. Pentru că, recunosc, n-am fost până acum o devoratoare de cărți. Am avut perioade în care citeam constant, dar și ani buni în care abia citeam o carte, pentru că mi se părea că nu am timp. Sună cunoscut, așa-i? 😊

Din ianuarie, citesc în fiecare zi, cu foarte rare excepții. Citesc în tihnă, minim 20 de minute, maxim 60, dimineața devreme, la cafea (la mine ziua începe la ora 6.00), pentru că am mintea limpede și îmi pot concentra foarte ușor atenția.

Citesc titluri din domenii diferite: spiritualitate, literatură, dezvoltare personală, business, biografii. Merg pe recomandări, citesc recenzii înainte. Și, dacă îmi place mult o carte, o recitesc, uneori și de 3 ori. Pentru că, de fiecare dată, rândurile răsună diferit în mintea mea și efectele asupra mea, ca om curios ce sunt, mă fascinează întotdeauna.

Iar anul acesta am dat peste o serie de lecturi mind blowing, pe care le consider potrivite oricui își pune întrebări despe el, lume, oameni, sisteme, societate, scopuri, obiective, viață mai bună, evoluție personală, echilibru, minte, suflet etc.

1.       De la idee la bani (Think and grow rich) – Napoleon Hill.

De la idee la bani

E o carte pe care am citit-o de 3 ori la rând, cu creionul în mână. M-a vrăjit, de-a dreptul.

E o carte despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi de a își îndeplini orice obiectiv al vieții, indiferent de natura lui. E despre puterea minții, dorință, încredere, cunoaștere, imaginație, planificare, determinare, perseverență. E un ghid, în adevăratul sens al cuvântului, pentru îmbogățire, orice ar însemna acest termen pentru tine. E ca o hartă pentru aflarea comorii, indiferent de vârsta pe care o ai, religie, naționalitate, statut social.

 2.       Pierderea virginității – Richard Branson.

Pierderea virginității

E autobigrafia britanicului dislexic, care, urmând parcă ghidul din cartea de la punctul 1, și-a creat fix viața care îl definește și pe care o iubește, atât în plan profesional, cât și personal. Branson a depășit barierele naturii, zburând cu balonul cu aer cald, pe trasee pe care nimeni nu le-a mai reluat vreodată, a lansat idei îndrăznețe de business, a pariat pe artiști care au aruncat în aer topurile muzicale, a devenit prieten cu Nelson Mandela.

După ce am citit cartea asta, pot spune că sunt îndrăgostită, de-a dreptul, de energia fantastică și de determinarea lui Richard Branson. 

3.       Siddhartha. Călătoria spre Soare-Răsare – Herman Hesse

siddhartha-calatoria-spre-soare-rasare

E un roman fabulos, despre călătoria omului spre autocunoaștere, despre încercări, surprize, învățare, descoperire, determinare, conectivitate, iubire. Siddhartha înseamnă „cel ce a găsit sensul existenţei”.

E o carte ce îți dezvăluie că nu există o rețetă general valabilă pentru viață, fericire, împlinire, dar că drumul ales de fiecare dintre noi e la fel de valid ca și drumurile celorlalți și că totul este, la urma urmei, interconectat.

 4.       Aventurile lui Oricine – Richard Bandler

Aventurile lui oricine

La prima lectură a cărțuliei ( are 109 pagini, cu scris mare), în capul meu erau gânduri care sunau cam așa: Serios?!! Pana mea, nu înțeleg nimic. Da’, cred că nu-s încă pregătită pentru cartea asta. Plus alte variațiuni pe aceeași temă. Fantastic, așa-i? 😊

Am tras aer în piept și am decis să o citesc într-o singură repriză, concentrându-mă la a îmi ține mintea în foaie, cu orice preț. Și am reușit, cu un mare WOW!, de final. Iar a doua zi dimineață, nu m-am putut abține și am recitit-o. 😉

E cartea care îți va spulbera mintea și convingerile ei limitative, care te va elibera de temeri și îți va da un reset general.  

 

Deocamdată, astea-s recomadările. Mai citesc, mai descopăr și îți mai dau de veste ce mi-a plăcut. 😉

Și m-aș bucura să primesc câteva sugestii chiar de la tine. Mulțam anticipat!

 

Spor, inspirație și armonie să ai!

DA

 

     

Lasă un răspuns