5 sfaturi pentru fotografii memorabile

Dacă te-aș ruga acum să te gândești la toate fotografiile pe care le-ai văzut până acum în viața ta, câte dintre ele crezi că ți-ar veni în minte? Toate? Foarte multe? Sau, surprinzător, doar câteva? Sunt șanse mari ca ultima variantă să fie răspunsul tău.

E și normal, îmi vei spune, că la miliardele de informații ce ne bombardează constant din toate părțile, ar fi și culmea să reții zeci sau sute de poze. Și ai dreptate, parol! 😉

Cu toate acestea, există fotografii memorabile. Adică fotografii pe care le cunoaște și le recunoaște aproape o lume întregă. Iată 2 exemple: Afghan Girl (Steve McCurry) și V-J Day in Times Square (Alfred Eisenstaedt).

Bine, bine, îmi vei spune, dar astea sunt fotografii celebre, care au apărut în presă, au câștigat premii s.a.m.d. De acord! Ideea e că și tu, și eu, și oricine e pasionat de fotografie poate obține astfel de cadre. Iar azi, îți dau câteva sfaturi utile pentru a face fotografii memorabile.

1. Ia-ți camera cu tine în fiecare zi

Chiar și simplă ieșire în natură sau o plimbare prin oraș îți poate oferi câteva cadre memorabile. Poți, spre exemplu, să prinzi o lumină super faină într-o zi de iarnă cu zăpadă și să îți iasă fotografii demne de cărți poștale. Sau, la o simplă plimbare prin pădure, natura îți poate face un cadou neașteptat.

 

 

2. Surprinde instantanee.

De multe ori suntem tentați, la fotografiile cu personaje umane, să punem subiecții să pozeze. E mai simplu pentru noi, oamenii cu camera, să evităm blur-ul de mișcare, ochii închiși etc. Dar când facem instantanee, surprindem emoția și putem crea mai natural o poveste.

56

 

3. Fotografiază emoția și spune o poveste

Emoția transmisă de o fotografie e elementul cheie al memorabilității ei, pentru că noi suntem ființe emoționale. Și reacționăm la emoțiile comunicate, chiar și de o imagine. Plus că emoția creează povești. Iar poveștile bune devin memorabile. 😉

Uită-te la tânărul de mai jos, care gonește nestingherit pe calul lui, cu un zâmbet cât tot chipul. Nu-i așa că te face și pe tine să zâmbești?

Sau cei doi tineri care dansează și par să își facă ocheade, în fața unui castel. Așa-i că te încearcă un fior fain?

Și pun pariu că deja ți se derulează în minte povești întregi ale acestor imagini. Ei, bine, fix despre asta e vorba: să spui o poveste folosindu-te de emoția transmisă de fotografie!

78

 

4. Fotografiile amuzante sunt mai atractive

Fie că surprinzi un cadru haios sau creezi o compoziție care amuză, fotografiile de acest tip au mai mari șanse să devină memorabile. Pentru că, instinctiv, noi căutăm motive de a zâmbi și rezonăm mai puternic cu ceea ce ne creează o stare de bine.

9
Când folosești tot arsenalul pentru a-ți declara dragostea
10
Atenție! Atacă Spiderman!

5. Fii creativ!

Fotografiază din unghiuri inedite, surprinzătoare, scoate în evidență ceea ce îți atrage ție atenția într-un cadru, folosește-te de culori și contraste. Cu cât e mai originala și mai neobișnuită o fotografie, cu atât îi cresc șansele să devină memorabilă.

Acestea fiind spuse, îți doresc inspirație și armonie, plus fotografii memorabile.

Tu ești magnetul!  

DA

Lasă un răspuns