Croazieră de 7 zile pe Marea Mediterană, la preț de sejur în Mamaia

Una dintre cele mai faine experiențe de călătorie e, pentru mine, cea de pe un vas de croazieră: ești într-un oraș plutitor, care îți oferă zeci de activități, aproape non-stop, ai mâncare la discreție, toată ziua, te trezești dimineața într-un alt oraș, pe care ai cam jumătate de zi la dispoziție să îl explorezi, atmosfera e absolut fascinantă, oamenii, super faini, serviciile, impecabile.

Iar costul e unul decent. În septembrie, spre exemplu, poți să îți rezervi o croazieră de 7 zile, pe Marea Mediterană, cu Costa Cruises, la un  cost similar unui sejur într-un hotel de 4 stele din Mamaia. Am făcut și o simulare, direct pe site-ul Costa, ca să vezi cu ochii tăi cum stau lucrurile. 😉

Am selectat luna septembrie, că e vremea perfectă, plecare din Civitavecchia (Italia), destinația: Marea Mediterană și mi-au fost generate 4 rezultate. Primul venit, primul servit: 7 zile, pe Costa Magica, într-un periplu prin Italia, Insulele Baleare, Franța, Spania, preț de pornire: 569 euro.

Am mers pe varianta Basic, cazare în cabină interioară, pentru 2 persoane și fără pachet suplimentar de băuturi, pentru că am testat-o, în 2013, tot cu un vas Costa și a fost perfect.

Compania oferă și serviciul de transfer de la și la aeroportul Fiumicino, așa că am inclus și acest cost în simulare. E 44 euro/ persoană, pentru transfer dublu: și la sosire, și la plecare.

În total, 1266 euro/ 2 persoane, la care se mai adaugă o taxă de 10 euro/ persoană/ zi, pentru servicii, un fel de bacșiș standard, pe care îi plătești la finalul croazierei. Asta înseamnă că îți poți face un sejur de 7 nopți, pe un vas de croazieră, cu 1400 euro (100 euro/ persoană/ zi).

Și acum urmează partea cea mai tare: iată ce servicii primești pe un vas de croazieră Costa, indiferent de pachetul ales.

Camera e micuță, dar suficientă, dacă te gândești că stai aici doar cât să te împrospătezi, să te schimbi sau să dormi. Fiecare cabină interioară are baie proprie, tot mică, aer condiționat, televizor, seif. 😉 Curățenia e sfântă, iar cameristele intră și de 3 ori pe zi să curățe, să aranjeze, să schimbe dacă e nevoie. Iar seara, găsești câte o surpriză.

Micul dejun și prânzul se mănâncă în regim de bufet suedez și e o punte întreagă dedicată acestui aspect. Tot aici, între mese, sunt diverse bărulețe care prepare fast food și, bineînțeles pizza (că doar vorbim de o companie italiană).

Cina e la restaurant, la aceeași masă tot sejurul, cu chelner și picol dedicați. Sunt cam 3 variante de meniu, cu câte 4 feluri de mâncare, plus desert. O nebunie!

Vasul are și restaurante unde poți mânca a la carte, dacă ai vreo poftă exclusivistă. Oricum, meniul inclus în prețul croazierei e de 5 stele și e atât de variat, încât nu ai vreme în 7 zile să experimentezi tot ce oferă ei standard, d-apăi să mai vrei și a la carte.

Ziua, dacă vaporul e pe mare, poți face plajă pe punțile superioare, te poți bălăci în una dintre cele 4 piscine sau în unul dintre cele 5 jacuzzi, poți alerga pe pista de jogging sau merge la centrul wellness (1300 metri pătrați, cu sală de fitness, saună, baie turcească și camere pentru diverse tratamente SPA; acestea din urmă se plătesc separat).

În plus, sunt tot felul de activități distractive: cursuri de dans, concursuri de cultură generală, jocuri, bingo etc.

Și pentru copii există zone special amenajate, tobogan cu apă, plus animatori dedicați, atfel încât vaporul e și un adevărat parc de distracții.

Pentru petrecerile nocturne, există 11 baruri, fiecare cu alt specific și show-uri diferite de la o zi la alta, plus o sală de spectacole, unde e câte o reprezentație nouă în fiecare seară, în 2 ture, pentru a avea toți pasagerii ocazia de a o viziona.

Sunt nelipsite, bineînțeles, cazinoul și discoteca, pentru petrecăreții antrenați, precum și o zonă de shopping.

În fiecare seară, în cutia poștală a camerei (da, fiecare cabină are o cutie poștală, pe coridor, lângă ușă) primești newsletter-ul pentru ziua următoare: Today, un pliant A4, de 4 pagini, care îți prezintă informații despre destinația în care vei ajunge, programul evenimentelor, prognoza meteo, cocktail-ul zilei și prețul lui special, etc. Un instrument foarte util pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă pe vas. 😉

Pe vasul de croazieră nu plătești nimic cu banii jos. Faci un depozit la îmbarcare (card sau cash) și fiecare cheltuială ți se trece în contul camerei, folosindu-te de cardul pe care îl primești când urci pe vapor, iar plata se face în ultima zi.

Dacă n-ai mai fost niciodată pe mare și nu știi dacă reziști sau nu experienței, eu te încurajez să încerci. Vasul e atât de mare (103.000 tone, 272 m lungime, 36 m lățime și înălțimea unui bloc de 14 etaje), încât nici nu simți mișcarea lui pe apă, în condiții meteo bune. Și, dacă totuși constați că nu ești prieten cu mersul pe apă, îți poți achiziționa de pe vapor pastile pentru rău de mare, care cică fac minuni (eu nu le-am încercat, că nu a fost cazul, chiar dacă, de la prima croazieră, am prins și furtună :D).

Dacă ți-a fost util articolul, te invit să îmi lași un comentariu aici sau pe pagina de Facebook.

Mulțumesc! 

Spor, inspirație și armonie să ai! 

Alina

One Reply to “Croazieră de 7 zile pe Marea Mediterană, la preț de sejur în Mamaia”

  1. Faină excursia, dar cred că la costuri se adaugă și biletul de avion dus-întors. Oricum, chiar dacă depășește prețul unui sejur la Mamaia, merită fiecare leuț. Parcă mi-ai făcut poftă 😊

Lasă un răspuns