Hai cu mine într-un city break romantic la Veneția!

Munay,

Îți scriu aceste rânduri cu penița cumpărată iarna trecută din Veneția, să te invit să revedem romanticul oraș lagună, toamna. Chiar toamna aceasta, pentru că sunt super oferte city break Christian Tour.

M-am gândit că merităm o astfel de călătorie memorabilă acum, la doi ani de la prima noastră călătorie împreună și, cum ne place amândurora Veneția, luna noiembrie e o perioadă perfectă pentru a petrece două zile romantice aici.

Am regăsit în lista de hoteluri Christian Tour, chiar hotelul în care am stat și ultima dată în Veneția și care ne-a plăcut așa mult, Atlantide: hotelul acela din Cannaregio, la 2 minute de gara Santa Lucia, de pe o străduță liniștită, cu camere foarte chic, spațioase și curate, de n-ai zice că ești într-o locație de 2 stele.

Iar Christian Tour au oferte city break incredibile: city break în Veneția, pentru 2 persoane, în perioada 10- 12 noiembrie, cu zbor dus- întors, București – Treviso și cazare 2 nopți, la hotel Atlantide, în camera standard Twin, cu mic dejun: 319,57 euro.

Noiembrie va fi perfect pentru a ne bucura de laguna venețiană așa cum ne place nouă: pe tihnă.

În prima zi vom colinda Veneția.  Vom începe cu 5 minute pe Ponte Degli Scalzi, care e la 170 metri de hotel, să privim cum se trezește orașul lacustru și să îi ascultăm vibrația.

Ne vom da voie să ne rătăcim pe străduțele înguste din lagună. Poate avem noroc și vom ajunge iarăși la podul fără balustrade din Cannaregio (știi că, din cele 398 de poduri dn Veneția, doar 2 sunt fără balustrade: Podul Diavolului (Ponte del Diavolo), de pe insula Torcello și cel din Cannaregio, care duce spre o casă privată). Mi-ar plăcea să mă fotografiezi din nou acolo.

Sursa foto: arhiva personală

Vom da o tură prin parcul Giardini Papadopoli, că e la vreo 9 minute de hotel, iar în drum, ne vom chicoti la vederea dovezilor de iubire expuse de turiști pe podul din zonă.

Sursa foto: arhiva personală

Vom sta pe marginea unui canal și vom urmări cursele din înaltul cerului, dintre pescărușii ce aspiră să fie precum Jonathan Livingston, iar la coborâre îi vom întâmpina cu firimituri de pâine.

Sursa foto: arhiva personală

Vom merge și în Piața San Marco, să simțim senzația unică de a deveni popas pentru porumbei, înconjurați fiind de spectaculoasele clădiri ce străjuiesc locul: Palatul Dogilor, Bazilica San Marco, Turnul cu Ceas și Clopotnița San Marco.

Sursa foto: arhiva personală

La prânz, vom mânca într-un restaurant micuț și vom ciocni câte un amaro cu bătrâneii localnici.

O vom porni iarăși la pas, după masă și ne vom bucura privirile cu imaginea cățeilor cocheți, scoși la plimbare de venețieni eleganți și relaxați. Și vom schimba iarăși sute de zâmbete cu oamenii locului.

Vom traversa, mână în mână, cât mai multe poduri. Și musai voi sta cuibărită la pieptul tău cât ne vom plimba cu gondola pe sub Puntea Suspinelor. Poate îți voi fura și un sărut.

Sursa foto: arhiva personală

Ne vom opri, la finalul zilei, să privim apusul de pe Ponte Rialto, cel mai vechi pod din Veneția.

Sursa foto: arhiva personală

Vom lua cina la restaurantul Gino’s, care e la 1 minut de hotel Atlantide și ne vom delecta cu preparate specific venețiene: risotto cu cerneală de sepie, bigoli cu sos sau lasagna cu legume și verdețuri.

A doua zi vom lua vaporetto din fața gării Santa Lucia și vom face turul insulelor: Murano, Burano, Torcello.

În Murano, ne vom lipi fascinați privirile de vitrinele cu decorațiuni fabricate din sticlă de diverse tipuri: cristalină, smălțuită (smalto), cu inserții de aur (aventurine), multicoloră (millefiori), cu aspect lăptos (lattimo). Vom admira minute în șir bibelourile, bijuteriile, magneții, paharele, lustrele, orchestrele în miniatură.

Sursa foto: arhiva personală

Și poate îți voi face cadou o inimioară delicată și roșie precum focul, iar tu îmi vei oferi o sticluță colorată, în care să îmi pun parfumul și să mă simt ca o prințesă din vremurile de demult.

Sursa foto: arhiva personală

Ne vom minuna, la fiecare pas, de cât de migăloși sunt artizanii din Murano, în materie de dimensiuni și detalii ale creațiilor: conturează figurine de sticlă cât degetul mic al unui copil, candelabre aproape cât o cameră, sculpturi de mărimea unei case mai mici, cum e „Cometa”, operă a artistului Simone Cenedese, aflată în piața Campo Santo Stefano.

Sursa foto: arhiva personală

Vom petrece câteva minute într-un atelier de sticlărie, să privim procesul prin care iau naștere toate aceste minunății, iar la final, vom vizita Muzeul Sticlei de Murano, aflat în interiorul Palatului Giustinian.

Vom lua din nou vaporetto și ne vom îndrepta spre insula dantelei și a caselor viu colorate, Burano.

Ne vom plimba de-a lungul canalelor, pe lângă casele pictate parcă de un artist îndrăzneț, în nuanțe vii și stridente: roșu aprins, lângă albastru, galben, roz de Hubba Bubba, portocaliu, mov, verde. Vom face zeci de fotografii și vom mânca înghețată artizanală fior di latte.

Sursa foto: arhiva personală

Vom vizita atelierul Martina Vidal, să vedem cum se lucrează dantela, vom da o fugă și până lângă turnul înclinat al bisericii Sfântul Martin, și vom reveni la vaporetto, să mergem în locul meu de suflet: insula Torcello.

Sursa foto: arhiva personală

Iubesc Torcello pentru că e o insulă a liniștii. Liniște, natură primordială și solitudine.

Într-un articol dintr-un ziar italian, un localnic spunea: „Ca să poți trăi aici, trebuie să fii pasionat de solitudine”.

De-a lungul timpului, locul a fost preferat de artiști, pentru că și-au găsit aici inspirația. Și Ernest Hemingway a petrecut o lună pe Torcello, tot într-un noiembrie, din 1948 și a scris romanul „Dincolo de râu și între copaci”.

Te voi lua de mână și te voi plimba pe Fondamenta dei Borgognoni, vom trece pe lângă Podul Diavolului, vom mânca la celebrul restaurant Locanda Cipriani și vom face câteva fotografii în piațetă mică din centrul insulei.

Sursa foto: arhiva personală

Vom sta apoi pe un ponton și vom privi, preț de jumătate de ceas, spectacolul oglindirii naturii în apă, iar când soarele va începe să alunece spre orizont, vom porni spre vaporetto, să mai prindem un apus în largul lagunei.

Sursa foto: arhiva personală

Va fi un city break memorabil, îți promit!

Cu dragoste,

DA

 

Articol scris pentru proba numărul 2 a competiției SuperBlog 2018, ediția de toamnă.

12 Replies to “Hai cu mine într-un city break romantic la Veneția!”

 1. Cat de fain. Salutari, colega de SuperBlog! 🙂

  1. Mulțumesc mult, colega! 🙏😁
   Spor, inspirație și armonie! ❤

 2. Superb articol. Succes pe mai departe!

  1. Mulțumesc, Oana! Și pentru apreciere, și pentru urare! 🙏❤
   Spor și inspirație și ție! 😉

 3. M-ai convins, vin si eu!

  1. Super! 😉
   Mulțam! 🙏

 4. Ce poze frumose, chiar iti doresc un city break asa cum ti-l doresti.

 5. City break zici? Hai ca vin!

  1. 😎 Hit the road, Anca!

 6. Ah, vreau în vacanță, însă nu prea am timp. Merit un city break și o să-mi acord unul, sper că luna viitoare. Baftă la SuperBlog!

Lasă un răspuns