În căutarea zăpezii

Iarna asta cam dă bătaie de cap administratorilor de pârtii, pentru că zăpada e la fel de rară acum, precum carnea în mâncarea vegetarienilor.

În week-end am pornit într-o călătorie, felurită, bineînțeles și, căutând zăpada, am ajuns să magnetizăm momentele memorabile ale celor veniți să se bucure de iarnă autentică pe pârtia Borsec.

Locul e un domeniu foarte fain, cu 3 pârtii, de dificultate medie și ușoară: Speranța, Prichindel și Însorită, potrivit schiorilor de orice vârstă, indiferent de nivelul de experiență. Și au și o zonă pentru săniuș. 😉

DSC_7560

Pârtiile arată bine, cea principală, Speranța, care are o lungime de 680 de metri, are și nocturnă, iar teleschiul ce le deservește are o capacitate de 720 de persoane pe oră. Ceea ce înseamnă că, și dacă e foarte aglomerat, timpul de așteptare la teleschi nu depășește 10 minute.

DSC_7591

Angajații de aici sunt foarte amabili și eficienți, gestionând rapid orice situație. Există și monitori, voioși și răbdători, pentru cei care abia descoperă fascinația schiatului; trebuie doar să întrebați la casa de bilete și vă direcționează cei de acolo.

DSC_7571

Prețurile sunt decente și variate, în funcție de nevoia fiecăruia: urcare individuală, abonament zilnic, abonament de jumătate de zi sau chiar abonament lunar. Iar dacă nu ai schiurile și clăparii tăi, lângă pârtie sunt 2 locații de închirieri echipamente, tot cu prețuri foarte atractive.

Logistica e bine gândită, să țină schiorul pe pârtie cât îl țin balamalele, iar dacă ți se face foame sau sete și n-ai venit cu sandvișul la pachet, ai variante rapide, la baza pârtiei: langoși sau kurtos kalacs, de la gheretele ambulante sau mâncare gătită, la restaurant. Plus ceai, cafea, apă, sucuri sau băuturi alcoolice. 😉

Pârtiile se deschid de la ora 10, în timpul săptămânii și de la 9, sâmbăta și duminica și funcționează până la 6 seara, respectiv 7 seara.

Nouă ne-a plăcut aici, atmosfera e foarte antrenantă și e rost de distracție și pentru cei mari, și pentru cei mici, oricât de mici ar fi. 😀 Noi chiar am prins o grupă de vreo 20 de kinderi de grădiniță, de 3-5 ani, foarte determinați să învețe să schieze.

DSC_7691.1

Așa că, dacă vreți o tură de schi, în această vacanță a elevilor, vă recomand cu încredere pârtia Borsec.

Spor, inspirație și armonie!

Tu ești magnetul! 

DA

 

 

Lasă un răspuns