O nouă „Călătorie la 1900”

În perioada 9-10 septembrie 2017, la Castelul Sturdza – Miclăușeni, are loc cea de-a patra ediție a evenimentului ce invită participanții la o călătorie în timp, în atmosfera începutului de secol XX – „Călătorie la 1900”.

Atracția principală a evenimentului din acest an, pentru domnițele și domnii iubitori de petreceri cu dichis,  va fi balul de epocă, din seara de 9 septembrie. Organizatorii promit să recreeze meniul servit cu ocazia căsătoriei principelul Ferdinand cu principesa Maria, un meniu gourmet, cu 9 preparate, care vor fi acompaniate de o selecție de vinuri românești.

Vor fi, de asemenea, pentru încântarea sonoră a participanților, recitaluri de canțonete și arii, interpretate de soprana Eliza Paraschiva Solomon și tenorul Paul Celmare, sub îndrumarea profesorilor Aurelia și Florin Simion.

Balul de epocă este un eveniment cu dress code, iar costul de participare este de 230 lei/ persoană, cazarea nefiind inclusă. De altfel, a existat și varianta cu cazare la Castel, dar ieri, 25 august, organizatorii au anunțat că toate camerele au fost deja închiriate.

Cele 2 zile de eveniment mai propun vizitarea castelului Castelul, în intervalul orar 12-17, pentru ziua de sâmbătă, 9 Septembrie și 12-18, pentru duminică, 10 Septembrie. Tururile ghidate încep, ca întotdeauna, la fix, durata unui tur fiind de aproximativ 50-55 de minute.

În Castel, veți mai putea admira o expoziție de carte poștală veche, realizată în colaborare cu Asociația Cultural Științifică Urbană din Roman, între care și unele semnate de Maria Sturdza și veți avea posibilitatea să vizionați un documentar despre familia Sturdza și Domeniul de la Miclăușeni, realizat de Columna TV din Târgoviște, consultant de specialitate fiind istoricul Siviu Miloiu.

Dacă vreți și răsfăț culinar, puteți savura o apă de trandafiri, un ceai de frunze de ginkgo biloba, din copacul din curtea Castelului sau preparate culinare realizate exclusiv după rețete de epocă, la restaurantul domeniului, ce va fi deschis sâmbătă și duminică între orele 12 și 18.

Ca să vă faceți o idee despre magia atmosferei acestui eveniment și a locației, vă invit la o lectură a articolului pe care l-am scris anul trecut, despre ediția 2017 „Călătorie la 1900”, pentru Garlic Trail.

A, și vă las și câteva poze, să vă incite interesul. 😉

 

 

Lasă un răspuns