PerfectKLIK – Cel mai tare portal online pentru găsirea colegilor ideali de apartament

Una dintre cele mai mari provocări din perioada de student provincial ajuns în București a fost pentru mine cazarea. Am schimbat, în 4 ani, cel puțin 10 locații, în toate formele posibile de locuit: cămin, apartament închiriat cu alți prieteni, cameră închiriată într-o colocație cu persoane complet noi pentru mine, gazdă, având o cameră doar pentru mine și gazdă, împărțind camera cu o prietenă.

Unele experiențe s-au nimerit a fi foarte faine, iar altele de-a dreptul provocatoare, pentru că totul era ca o loterie: aveam noroc sau nu, atunci când alegeam un loc în care să stau. Criteriile de selecție se rezumau la bani, tipul locației (dacă îmi plăcea sau nu) și primul contact cu potențialii colegi.

E drept și că, în 2000-2004, găseam anunțurile în ziar sau întrebând cunoscuții, astea fiind principalele motoare de căutare la care eu aveam acces. Acum, online-ul e rege și, tot ce îmi trebuie, găsesc la 1-2 click-uri distanță.

Oricum, indiferent de soluția pe care o alegi, cred că problema potrivirii cu oamenii cu care va trebui să împarți spațiul de locuit e la fel de actuală.

Iar în acest context, am fost tare fericită că prietenii mei de la PerfectKLIK au lansat de curând o nouă platformă online, dedicată economiei de acces, pornind la drum chiar cu o aplicație dedicată găsirii de colegi de apartament. Ceea ce au creat e de-a dreptul incredibil, pentru că au luat în calcul o sumedenie de aspecte importante legate de o astfel de căutare, reușind  astfel să contureze un sistem de compatibilitate a cererii și ofertei unic în România.

PK 2

Am făcut o simulare de anunț și, cu fiecare informație pe care o aveam de completat, mai scoteam câte un „WOW, ce tare! S-au gândit și la asta”. Ca să îți faci o idee, iată care sunt categoriile mari de date incluse în algoritmul de potrivire a anunțurilor:

 • locația mea ideală,
 • camera mea ideală,
 • despre mine,
 • colegii ideali,
 • mai multe despre locația ideală,
 • facilități dorite,
 • regulile casei ideale,
 • detaliile contractuale dorite.

PK 1

Impresionant, așa-i?

Și asta nu e tot: la fiecare categorie mai sunt câte 9-10 informații extrem de smart alese și foarte importante pentru sistemul de compatibilitate. De exemplu: printre altele, la REGULILE CASEI, vei alege NIVELUL DE CURĂȚENIE dorit, dacă PETRECERILE SUNT PERMISE, dacă ALCOOLUL E PERMIS, sau dacă E PERMIS GĂTITUL CĂRNII. Detaliile sunt atât de bine gândite și exprimate, încât am terminat de completat anunțul în vreo 5-6 minute (cu tot cu timpii de WOW!, care au fost destul de mulți) 😉 Foarte tare, zic!

Iar partea cea mai cool e faptul că anunțul tău va primi un procent de potrivire cu anunțurile celorlalți utilizatori. De exemplu, dacă tu oferi o cameră de închiriat, atunci când vei vizualiza un anunț al unui potențial coleg de apartament, sistemul PerfectKLIK îți va da un procent de potrivire a celor două anunțuri, astfel încât să știi imediat dacă acea persoană ar fi o alegere potrivită sau nu.  Dacă vrei să vezi un exemplu de anunț, dă click aici.

Prin înregistrarea în portal, vei putea să:

 • îți creezi un profil de utilizator,
 • publici un anunț în categoria de colocație,
 • vizualizezi profilurile și anunțurile celorlalți utilizatori,
 • îi contactezi pe ceilalți utilizatori.

Ce ar mai trebui să știi este că, la înregistrarea pe platformă, fiecare utilizator va trebui să confirme că militează împotriva oricărei forme de discriminare. Echipa PerfectKLIK își dorește ca prin acest portal online să atragă atenția și asupra faptului că fiecare dintre noi trebuie să contribuim la construirea unei societăți tolerante, în care toți oamenii sunt egali.

Fondatorii PerfectKLIK Indie Studio
Fondatorii PerfectKLIK Indie Studio

Acum că te-am făcut curios, te invit să te înregistrezi pe PerfectKLIK.

Îți doresc navigare faină și la cât mai multe experiențe cool atunci când îți vei căuta colegi de apartament. Și, dacă ai prieteni cărora le-ar fi utile aceste informații, dă un share la articol. 😉

Mulțam!

Spor, inspirație și armonie să ai!

DA

Lasă un răspuns