Prima mea expediție pe munte, iarna

Zilele trecute am urcat din nou pe Ceahlău. A doua oară în acest an și prima dată în viața mea, pe zăpadă. 😀

Am ales un traseu mediu și scurt, așa, de testare: Durău – Cabana Fântânele. Aproximativ o oră de urcat, de la 800 m altitudine, la 1220 m, dar cu pantă destul de provocatoare pe anumite porțiuni, indiferent de sezon.

DSC_6550

Iar acum, cu zăpada proaspăt depusă și cu o pereche de ghete în picioare, neinspirat alese ( https://www.decathlon.ro/cizme-sh900-drumetie-warm-dama-id_8344516.html), experiența a fost, pentru mine, una de-a dreptul memorabilă. Având aderența tălpilor destul de redusă, am avut, de câteva ori bune, senzația că îmi fuge pământul de sub picioare, așa că am fost nevoită să mă concentrez la maximum pe fiecare pas făcut, și la urcare, și la coborâre. Plus că, alunecând, mi-am rupt de mai multe ori ritmul de urcare.

În orice caz, lecție foarte importantă și utilă pentru mine: am nevoie de ghete super, mega aderente (dacă aveți recomandări, chiar mi-ar prinde tare bine) și, pentru traseul complet, până la Dochia, e musai să am colțari și bețe.

Dincolo de provocările de natură tehnică, m-am bucurat de pădure, de zăpadă, de farmecul muntelui iarna și am dat la schimb câteva WOW-uri din toată inima. 😀

CSC_6568_Fotor

DSC_6579

DSC_6586

Și ca scenariul să fie chiar de film, la Cabana Fântânele, m-am întâlnit, pur și simplu, întâmplător, cu o veche și bună prietenă, Tina, pe care n-o mai văzusem și stransesem în brațe de vreo 5 ani. Câtă emoție și bucurie! 

Iar Tina mi-a prezentat-o pe Cleo,  „bichonul de munte”, cum o alintă gașca de montaniarzi din care face parte. O cățelușă de 10 ani, ca o bijuterie, pe care te-ai aștepta să o vezi scoțând boticul dintr-o poșetă a unei domnițe, dar care, echipată corespunzător urca la cabana Dochia (traseu de 7,3 km, din Durău). Și am aflat că urcă frecvent pe munte cu stăpâna ei și că a făcut deja zeci de trasee prin munții României.  Bravo, Cleo!

DSC_6610

Dacă Cleo poate, am certitudinea că oricine își propune să urce pe munte, indiferent de sezon, traseu sau circumstanțe, o poate face. E nevoie doar de voință și determinare. Tu ești magnetul! 😉

Spor, inspirație și armonie îți doresc!

DA

Lasă un răspuns