Recomandare de Ziua Îndrăgostiților

Hei!

E Ziua Îndrăgostiților astăzi și am ales să-ți spun o poveste despre iubire.

De fapt, nu o spun eu, ci tinerii romașcani din trupa de teatru „Gong”. Și o spun fain tare, cu talent, pasiune, entuziasm, creativitate și iubire de oameni, în spectacolul „Aproape? Maine…”.

Piesa originală, scrisă de actorul și dramaturgul american John Cariani, poartă titlul „Almost, Maine” și e compusă din 9 acte, ce explorează povești despre iubire și pierdere, într-un „aproape-oraș” îndepărtat, mitic.

N-am văzut piesa originală, dar adaptarea trupei romașcane, „Aproape? Maine…”, e absolut magnifică.

DSC_8045.1

Cei 8 tineri actori, îndrumați de regizorul Vlad Ianuș (și el, fost actor „Gong”) și coordonați de Cătălina Bostan, președintele trupei de teatru „Gong”, conturează inedit 4 povești de dragoste, plasate în peisajul autohton al Romanului. Întâmplările și personajele par reale (până și numele sunt, în marea lor majoritate, cele adevărate ale tinerilor actori), replicile sunt pline de substanță, iar comicul de situație e absolut delicios: ”Romanul nu este propriu-zis un oraș… ca să fii oraș trebuie să te organizezi, iar noi aici în Roman nu prea ne organizăm…”

DSC_8067.1

Spectacolul e, totodată, solemn și amuzant, profund și ludic. Exact cum e iubirea.

DSC_8030

Timp de o oră, am fost purtată într-o lume plină de culoare și efervescență, de emoție și bucurie, de trăiri intense și exuberanță adolescentină. Am simțit fiorii dragostei, am râs sănătos, m-am bucurat, m-am întristat. Am fost captivată, de-a dreptul!

DSC_8052

Mai multe nu îți spun, că ar fi păcat să îți stric plăcerea de a descoperi tu fascinația acestei reprezentații. Dar, ca să te incit și mai tare, ți-i prezint pe cei 8 actori, așa cum se arată ei publicului.

Și, da, îți recomand, din toată inima, să vezi piesa „Aproape? Maine…”!

Cu iubire și inspirație să îți fie ziua!

DA

Lasă un răspuns