Sejur la Mamaia, în regim Self Service

Am petrecut un sejur de 7 nopți pe litoralul românesc, la Mamaia, la început de iunie 2018, în regim self service și am zis să vă povestesc și vouă, că poate vă inspiră pentru o vacanță, mai ales dacă aveți în plan să mergeți cu familia extinsă ori cu gașca de prieteni.

Noi am fost 6 adulți și un copil de 3 ani și am ales o vilă pe care să o avem în totalitate la dispoziție.

Sunny Family Villa se află în Constanța, în zona Palazu și poate găzdui 10 persoane, având 5 camere duble, cu aer condiționat, TV, mini frigider (pe care eu l-am descoperit doar la plecare, în timp ce verificam dulapurile, să nu uităm ceva ) și baie proprie.

Sursă fotografii: https://www.facebook.com/pg/sunnyvila7

În plus, vila are la parter și o bucătărie suficient de spațioasă, care are ieșire într- o grădină absolut fabuloasă: terasă acoperită, pentru cel puțin 12 persoane, grătar dublu, zonă cu șezlonguri și loc de joacă pentru copii (trambulină, groapă cu nisip și jucării adecvate, tobogan, balansoar, leagăne etc.). Cât am stat pe la vilă, noi doar pe terasă ne-am făcut veacul, că prea faină era și tare multă relaxare ne oferea, după dorințe, fiecăruia dintre noi.

Sursă fotografii: https://www.facebook.com/pg/sunnyvila7

În locație există toată vesela și aparatura necesară pentru a găti orice își dorește fiecare (mai puțin cuptor clasic, dar au cuptor cu microunde), mașină de spălat rufe și uscătoare de rufe pentru fiecare cameră. Am primit de la gazde cafea, ness și ceai pentru toate cele 8 zile de vacanță.

Vila se află la 2 minute de zona comercială, unde e și un Carrefour, de unde ne-am făcut noi aprovizionarea și la vreo 8 minute, cu mașina, de plaja din Mamaia. Fiind extrasezon, ajungeam chiar și în 5 minute. 😉

Sejurul nostru a fost pe tihnă, ne-am petrecut timp cu familia, ne-am reconectat cu ei, astfel că activitățile noastre au fost destul de puține, dar specifice momentului și locației:

1. Plajă – 5 zile am avut o vreme minunată, cu soare, vânt și valuri sau soare și mare liniștită, astfel că am ieșit la bronzat, cel puțin câte 4-5 ore, în fiecare zi.

Am ales plaja Sensiblu, din Mamaia: mai puține scoici prin nisip, decât în restul zonei, 10 lei/ șezlong/ zi, angajați amabili și prietenoși + un frappe delicios și multe cocktailuri.

Sursa foto: http://www.new-events.ro/2017/07/14/prima-plaja-sensiblu-la-mamaia/

În plus, plaja Sensiblu e lângă pontonul din Mamaia: o pasarelă de 500 de m lungime, perfectă pentru plimbări matinale sau de seară, la capătul căreia există un debarcader, de unde se fac excursii cu barca (în perioada în care am fost noi, excursiile erau organizate doar în week-end, dar în plin sezon, probabil, sunt zilnice). Prețul unei excursii, care durează cam 30 de minute, e de 15 lei/ persoană.

În apropiere sunt și multe terase unde poți mânca aproape orice îți dorește sufletul, iar preferata noastră a fost Terasa Cetate, unde am găsit mâncare gustoasă, la prețuri foarte bune și servicii de calitate, din partea personalului amabil și eficient. 😉

O altă plajă, pe care ne-a dezvăluit-o un turc localnic și care e liniștită, frumoasă și foarte lată e Plaja 3 Papuci, din Constanța, unde ne-am petrecut 3 ore într-o zi, doar noi 2, cu prosoapele întinse pe nisip, ca să simțim pe deplin senzația vacanței la mare. Și v-o recomandăm, din toată inima, dacă vă doriți tihnă.

2. Vizită la Delfinariu și văzut reprezentație delfini.

Magic!!! Și pentru noi, adulții, și pentru cea mică, de 3 ani, care, după fiecare acrobație a delfinilor, striga: AGAIN! (s-a născut și locuiește în Canada, astfel că o dă mai des pe engleză, decât pe română 😉)

Programul Delfinariului este de luni, până duminică, de la 9.00, la 20.00 și există câte 3 reprezentații cu delfini, de la 11.00, 14.00 și 17.00. Prețul unui bilet este de 40 lei/ persoană, pentru Delfinariu, Microrezervație și Păsări Exotice, iar copiii, până la 7 ani, au gratuitate.

3. Vizită la Acvariu, plimbare pe faleza din zona Cazinoului Constanța, făcut fotografii, inclusiv pentru o vedere Munay Life, de trimis la părinți și bunici.

Vedere Munay Life

Apoi, luat masa de prânz în portul Tomis, la restaurant On Plonge. Am mers pe variații de pește și a fost OK, toată lumea mulțumită, au și un colț de loc de joacă, unde junioara grupului s-a distrat de minune cu noul ei prieten, un băiețel cam de aceeași vârstă cu ea, dar stând în interior, pentru că afară turna cu găleata, ne-au invadat muștele și ne-au sâcâit în continuu. Multe muște, dom’le, prea multe, pentru un restaurant. ☹

4. Vizită în Năvodari și explorarea taberei de copii de aici.

Timpul pare că s-a scurs îndărăt peste locul ăsta: toate clădirile sunt fix ca în urmă cu 24 de ani, când am venit eu în tabără și totul e cuprins de o paragină tristă, peste care, pe alocuri, angajații încearcă să mai dea câte un strat de vopsea roz, verde, albastră sau galbenă, ca să pară funcțional complexul.

Culmea e că, întrebând, am aflat că 1/3 din tabără încă funcționează. Ceea ce înseamnă că unii părinți plătesc pentru ca micuții lor să petreacă un sejur aici (să doarmă, să mănânce, să se spele). Ori nu înțeleg eu ce înseamnă să fii părinte (ceea ce e foarte posibil), fie oamenii habar nu au unde își trimit plozii.

5. Plimbare la pas, prin Constanța – ne-am luat câteva ore dintr-o după-amiază să revedem orașul. Am pornit din zona Tomis Nord, pe unde am rătăcit vreun ceas pe străduțe, am descoperit piața și crâșmele unde își beau localnicii berea de după serviciu, am luat apoi autobuzul spre gară și de acolo, din nou la pas, de-a lungul portului Constanța, până la Harta așezărilor antice din Dobrogea.

Am mâncat o plăcintă dobrogeană, am băut o bere la o terasă de cartier, ne-am plimbat cu autobuzul. Orașul e fascinant, e de văzut pe tihnă și de simțit cu fiecare respirație.

Mai multe informații, despre obiectivele turistice din Constanța, poți găsi și aici.

Dacă te-am inspirat sau dacă nu, dacă ți-a fost util ori ba, m-aș bucura să îmi lași un comentariu, să pot afla cum aș putea să îți ofer informații mai potrivite ție în articolele viitoare.

Îți mulțumesc!

 

Spor, inspirație și armonie!

DA

One Reply to “Sejur la Mamaia, în regim Self Service”

  1. Super ❤️

Lasă un răspuns