Bărbații curajoși poartă blugi roșii – chiar și 7 zile la rând

Am fost mereu fascinată de bărbații curajoși, care poartă pantaloni colorați și își crează outfit-uri faine din haine care, la o primă privire, par obișnuite. Așa că, într-o zi, mi-a venit o idee.

– Munăyutz, „cap ou pas cap*”? 😀

– O-o! Iar am dat de belea! Ce ți-o mai fi trăznit prin cap azi? Numai să nu mă pui iarăși să-mi iau maioul peste pulover și să ies așa în oraș. 😊

– Nu, nu! Stai liniștit. Chiar e ușoră provocarea asta.

– Atunci… „cap”!

– Super! Săptămâna viitoare te îmbraci doar cu blugii roșii. Toată săptămâna!

– Ce??!!! Păi plecăm în vacanță 4 zile și apoi avem petrecererile și nunta… Cum să mă îmbrac 7 zile la rând cu aceeași pereche de blugi??!! Și dacă îi pătez, dacă se rup?

– Păi tocmai aici e provocarea: să faci tot posibilul să te poți îmbrăca cu aceeași pereche de blugi timp de o săptămână. Treaba ta cum ai grijă de ei, cum ți-i asortezi, cum îi potrivești în contextul evenimentelor la care mergem. Ai zis, ai zis! 😀
Și, ca să fie și mai interesant, dacă duci la bun sfârșit provocarea, îți cumpăr de pe answer.ro ce pereche de blugi de bărbați vrei. Dacă nu, îmi iei tu mie o pereche de blugi sau ceva încălțăminte de damă; încă nu m-am decis. Deal, da?

– Offf… fi-mi-ar blugii roșii!!! DA!!!

Te-ai putea gândi că s-a panicat Munăyutz, că a încercat să mă înduplece să fie mai puține zile sau să trișeze. Nici vorbă!

PRIMA ZI

Dimineață, după duș, Munay a sărit direct în blugii cu pricina. Și-a pus o cămașă bleumarin de in, cu guler tunică, să îi fie confortabilă la șofat, că avea de condus vreo 12 ore, până la Târgu Jiu (și cu parcurgerea Transfăgărășanului la pachet).

S-a încălțat cu o pereche de teniși roșii, și-a pus ochelarii de soare stil aviator și am pornit în vacanță.

Cabana „Capra” – Transfăgărășan

ZIUA A 2-A

Simplu: blugii roșii, un ticou cu mânecă scurtă, pălăria stil Indiana Jones, ochelarii de soare și tot tenișii în picioare.

La „Podul lui Dumnezeu”

Și am colindat zona din jurul Târgu Jiu, de dimineață până seara, pe la capodoperele lui C. Brâncuși, pe la mănăstiri, prin Cheile Sohodolului.

Ba chiar am ajuns și la Podul lui Dumnezeu, din Ponoarele, unde Munăyutz a dispărut vreo 10 minute, cu pretextul că merge să facă nu-știu-ce fotografii. Dar eu cred că a făcut niscaiva incantații, să ducă la bun sfârșit provocarea. 😀

ZIUA A 3-A

Pornim spre Transalpina, cu opriri la peștera Muierii și peștera Polovragi. Temperaturile au mai scăzut, așa că și outfit-ul lui Munay s-a mai îmbogățit: pulover din bumbac și o geacă de toamnă pe deasupra, bocanci în picioare. Blugii roșii rezistă la datorie!

În peștera Polovragi

ZIUA A 4-A

Suntem deja pe Transalpina, afară sunt vreo 15 grade, iar la înălțime bate vântul. Și bate bine.

Outfit-ul lui Munay prinde o nouă formă: tricou + pulover polar + geacă de munte, rezistentă la vânt, leggins (izmănuțe, pe românește :D) pe sub blugii roșii, șosete flaușate, bocancii de munte.

Facem fotografii, ne jucăm cu măgărușii, ne bucurăm de aerul tare al înălțimilor, iar spre seară pornim spre casă. Provocarea continuă! 😉

ZIUA A 5-A

E ziua mea de naștere. Primul lucru pe care l-a făcut Munay, după ce ne-am trezit? Și-a băgat blugii roșii la spălat. 😊 Și, după ce i-a scos din mașină, a pornit centrala, deși pe timpul zilei ieșim din casă în tricou cu mânecă scurtă. Da’, na’, trebuie să se usuce mai repede blugii pe calorifer, că diseară avem petrecere.

La party, blugii roșii sunt asortați cu o maletă neagră, pe gât, peste care, în loc de geacă, Munay optează pentru o cămașă casual, în carouri. Ar fi mers bine și un sacou casual, dar e cam descoperit la capitolul ăsta, recunosc. Poate îl conving să arunce un ochi peste oferta de sacouri bărbați, a celor de la Answer.

Revenind la outfit-ul zilei a 5-a, ca încălțăminte a optat pentru o pereche de ghete negre, de piele. Și și-a asortat jeanșii și cu un buchet de baloane în formă de inimă, pentru mine. Cool, Munay, așa-i? 😉

ZIUA A 6-A

Diseară avem încă o petrecere. De data aceasta, tematică: Disco anii’80. PAM-PAM!

Să te văd acum, Munăyutz!

N-am știut până să ieșim din casă cum o să se îmbrace. N-a vrut să-mi spună și pace. Dar și când l-am văzut!!! 😍

Cămașă flower power, cu nuanțe de roșu și albastru, mocasini bleumarin, din piele întoarsă și super-ochelarii disco. Un party guy veritabil!

ZIUA A 7-A

Ultima zi a provocării. Mergem la o nuntă de zi.

Munay își calcă o cămașă slim fit, albă, cu buline mici- mici, bleumarin și roșii, își pune din nou jeanșii săptămânii și o curea bej, iar în picioare, espadrile din textil bleu, cu inserții de piele bej, pe laterale.

Is he hot or what?!

Se termină și petrecerea asta și, pe drum spre casă, tocmai când mă pregăteam să-l întreb cum i-a fost provocarea, ce i s-a părut cel mai greu, îl aud pe Munay zicând:

– Să știi că a fost chiar faină săptămâna. Și aș mai putea purta blugii roșii încă 7 zile. De fapt, o să îmi mai dau singur provocarea asta și cu alte haine. Mulțumesc!

 

Sursa foto: arhiva personală

*Expresia „cap ou pas cap” e din filmul „Jeux d’enfants” (Love Me If You Dare) un film foarte fain, despre curaj, joc, provocări, determinare, iubire. ❤

 

Articol scris pentru proba numărul 12 a competiției SuperBlog 2018, ediția de toamnă, „7 stiluri pentru 7 zile, cu un singur element comun: o pereche de jeans”.

3 Replies to “Bărbații curajoși poartă blugi roșii – chiar și 7 zile la rând”

  1. “Cap ou pas cap” mi-a adus si mie provocari la un moment dat 😂. Felicitari pentru articolul jucaus, Alina 🤗! Si lui Cip pentru determinarea eleganta 🤗!

    1. 🙂 Da, filmul ăsta, „Jeux d’enfants” (Love Me If You Dare) e memorabil! Și, la fel, și expresia. 😉
      Mulțumim mult pentru aprecieri, Lolo! 🤗 :*

  2. […] Bărbații curajoși poartă blugi roșii – chiar și 7 zile la rând […]

Lasă un răspuns