Primul Revelion într-o destinație exotică, împreună cu Christian… Christian Tour. 😀

– Munay, am nevoie de ajutorul tău! Vino, te rog, să îți arăt ceva pe laptop!

Se ridică somnoros din pat, face o întindere de parcă ar vrea să își scoată mâinile prin tavanul cămăruței și să atingă cerul senin de afară, zâmbește poznaș și, privindu-mă fix în ochi, cu privirea lui verde, îmi spune:

– Ce ghidușie ai mai făcut acum?

Îmi păstrez mina serioasă și dau să îmi încep discursul pe care l-am repetat în gând de vreo câteva ori, ca să mă asigur că sună exact cum îmi doresc. Doar că mă trezesc spunând:

– Vreau să mergem în vacanța de Revelion cu Christian. Am selectat 5 destinații foarte faine, în zone însorite și călduroase și acum e rândul tău să alegi. Mă bazez mult pe inspirația ta de moment, de aceea cred că o fotografie din fiecare locație e suficientă ca să știi unde îți dorești să fim la final de 2018 și început de 2019. Ești pregătit?

– Bine, bine… dar cine e Christian?

– 😂 Bună asta! Christian Tour, desigur! Vom petrece primul nostru Revelion Christian Tour! Am intrat pe site-ul lor și au multe oferte speciale Revelion.

– Mi-ai dat ceva emoții, să știi. Acum, că m-ai lămurit, hai să vedem fotografiile.

A fost suficientă o singură vizionare, că Munay a și ales:

– Mergem la pinguini, desigur!

– Puteam să jur că fotografia cu pinguinii va fi câștigătoare. Ce tare! Asta înseamnă că ne vom petrecere acest Revelion în Africa de Sud.

– Serios?!!

Tu știi că am Africa de Sud pe panoul viselor?

– Știu, bineînțeles. Și mi se pare foarte tare că visul ăsta ți se va împlini fix peste 6 săptămâni.

– Da!!! Și mie mi se pare incredibil! Auzi, și vom ajunge și la Capul Bunei Speranțe?

– Yep! Și la Capul Bunei Speranțe, și în Johannesburg, și în parcul Național Kruger, care e cea mai veche rezervație naturală din lume, și la canionul râului Blyde, care e considerat una dintre minunile naturale ale Africii, fiind al treilea mare canion din lume, și la Cape Town. Stai să îți citesc puțin din prezentarea circuitului:

  • Pe 26 decembrie plecăm din București, de pe Otopeni, spre Johannesburg și ajungem pe 27;

  • 28 și 29 sunt zile dedicate Parcului Național Kruger. Cică vom vedea lei, girafe, bivoli africani, elefanți, rinoceri, țestoase-leopard, șoareci-elefant, leii furnicilor și multe alte specii de animale, păsări sau reptile. Eu, una, abia aștept să prind câteva cadre memorabile cu viața sălbatică de aici.

Aaaa, e musai să ne luăm cu noi bocancii, pălăriile stil „Indiana Jones”, o cremă cu protecție solară și un spray împotriva insectelor.

Vom fi cazați la un super hotel de 4*, Casa do Sol, din Hazyview și ard de nerăbdare să testez câteva preparate tradiționale sud africane. Am citit că cele mai interesante sunt „chakalaka“, care e un fel de mâncare alcătuit din legume prăjite la foc iute şi carne gătită în mod traditional și „biltong“, un mușchi din carne de vită sau vânat, marinat într-un amestec de oțet, zahăr și condimente (coriandru, usturoi, sare, piper) și apoi uscat la vânt. Hmmm, deja simt curcubeul de pe cerul gurii…

  • Apoi, pe 30 decembrie, vom vizita canionul râului Blyde, iar seara vom ajunge din nou în Johannesburg;

  • Luni, pe 31, e planificată o călătorie la Sun City, o stațiune de lux, aflată la 2 ore și jumătate de mers cu mașina de Johannesburg. Sun City, cică, ar fi un fel de Las Vegas al Africii: au grădini botanice, parcuri cu animale, terenuri de golf, cazinouri, plus cel mai spectaculos parc acvatic din Africa de Sud, un fel de mini ocean, în centrul stațiunii, cu valuri artificiale ce pot ajunge până la 1,2m. Pam- pam! Clar vreau să văd asta!

Iar Revelionul îl petrecem în hotelul din Johannesburg unde suntem cazați! Cu șampanie, focuri de artificii, dorințe puse la 12 noaptea… Clasic.

Apropo, să știi că pe wish-list-ul meu de 2019 sunt cel puțin 6 luni de călătorii, așa că vezi cum te setezi și tu, să n-avem discuții. 😀

  • Revenind la programul vacanței, pe 1 ianuarie ajungem în Cape Town, unde și rămânem peste noapte, iar pe 2, în penultima zi a circuitului, mergem să vizităm Capul Bunei Speranțe, Insula Focilor și pinguinii de pe plaja Boulders. Cică ar fi vreo 3000 de pinguini pe plaja asta! Îți imaginezi?!!! Trei mii de micuți gătiți frumos, în fracuri. Ce distractiv va fi!!! Eu abia aștept toată aventura asta!
Capul Bunei Speranțe
Insula Focilor
Pinguini de pe plaja Boulders

– Wow! Deja m-am și văzut acolo! E foarte tare circuitul ăsta! Știu băieții ăștia, de la Christian Tour, să organizeze vacanțe memorabile! Da’, celelalte 4 destinații care erau? Așa… doar ca inspirație…

– Păi, fotografiile sunt, în ordinea prezentării lor, din: Thailanda, Singapore, Dubai, Africa de Sud și India. Cei de la Christian Tour te duc în orice destinație visezi. Chiar spun, în prezentarea lor că „au împlinit visurile a peste 1 milion și jumătate de români“, în cei 21 de ani de activitate.

– Dacă spun, așa o fi! Acum, că mi-ai dezvăluit surpriza pentru Revelion, hai să-ți spun și eu ce surpriză am pentru Crăciun.

 

Articol scris pentru proba numărul 19 a competiției SuperBlog 2018, ediția de toamnă, „Revelion la soare alături de Christian Tour”.

Sursa fotografiilor din articol: Christian Tour

One Reply to “Primul Revelion într-o destinație exotică, împreună cu Christian… Christian Tour. 😀”

  1. […] Primul Revelion într-o destinație exotică, împreună cu Christian… Christian Tour. 😀 […]

Lasă un răspuns